Πώς να ανακτήσετε μια διαγραμμένη ανάρτηση στο Instagram. Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Δημιουργήθηκε 23 Απριλίου, 2024
Ένας απογοητευμένος άντρας κοιτάζει το τηλέφωνό του

Έχετε διαγράψει ποτέ μια ανάρτηση στο Instagram και αργότερα ευχηθήκατε να την επαναφέρετε; Είτε πρόκειται για μια φωτογραφία που καταγράφει μια πολύτιμη στιγμή, μια κρίσιμη επιχειρηματική προώθηση ή ένα δημιουργικό βίντεο, η απώλεια τέτοιου περιεχομένου μπορεί να είναι βαθιά απογοητευτική, ειδικά όταν έχει συγκεντρώσει σημαντική αφοσίωση, όπως "μου αρέσει", σχόλια και κοινοποιήσεις

Ελέγξτε το Αρχείο Instagram

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το Instagram προσφέρει μια δυνατότητα αυτόματης αρχειοθέτησης για τις αναρτήσεις σας. Πριν πανικοβληθείτε, ελέγξτε το αρχείο σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο προφίλ σας, πατήστε τις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε «Αρχειοθέτηση». Εδώ θα βρείτε επιλογές για την προβολή αρχειοθετημένων αναρτήσεων ή ιστοριών. Εάν η ανάρτησή σας αρχειοθετήθηκε αντί να διαγραφεί οριστικά, μπορείτε εύκολα να την επαναφέρετε.

Χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα που διαγράφηκε πρόσφατα

Πρόσφατα, το Instagram εισήγαγε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «Πρόσφατα διαγραμμένα» που διατηρεί τις διαγραμμένες αναρτήσεις για έως και 30 ημέρες. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη δυνατότητα, μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις», μετά «Λογαριασμός» και επιλέξτε «Πρόσφατα διαγραμμένα». Εάν η ανάρτησή σας είναι εκεί, μπορείτε να την ανακτήσετε ή να την επαναφέρετε οριστικά στο προφίλ σας.

Ανάκτηση δεδομένων από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τηλεφώνου

Εάν δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων στο τηλέφωνό σας, ενδέχεται να έχετε ένα αντίγραφο της διαγραμμένης ανάρτησης. Αυτό εξαρτάται από τις ρυθμίσεις και τη συχνότητα με την οποία δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Ελέγξτε τα αντίγραφα ασφαλείας από το iCloud , το Google Drive ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία cloud που χρησιμοποιείτε για να δείτε αν υπάρχει η διαγραμμένη ανάρτηση.

Χρησιμοποιήστε λογισμικό ανάκτησης δεδομένων

Εάν καμία από τις παραπάνω επιλογές δεν λειτουργεί, μπορείτε να απευθυνθείτε στο λογισμικό ανάκτησης δεδομένων. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα διαθέσιμα στην αγορά που μπορούν να σαρώσουν και να ανακτήσουν τα διαγραμμένα δεδομένα από κινητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των διαγραμμένων φωτογραφιών και βίντεο. Αυτά μπορεί να είναι η τελευταία λύση εάν όλες οι άλλες μέθοδοι αποτύχουν.

Σύναψη

Η ανάκτηση μιας διαγραμμένης ανάρτησης στο Instagram δεν είναι πάντα εγγυημένη, αλλά ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, αυξάνετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία. Είναι σημαντικό να ενεργήσετε γρήγορα και να χρησιμοποιήσετε όλους τους διαθέσιμους πόρους για να ανακτήσετε το χαμένο περιεχόμενό σας. Στο μέλλον, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες αρχειοθέτησης και τακτικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να αποτρέψετε την τυχαία απώλεια δεδομένων.

Λογαριασμός στο instagram

Δυστυχώς, η λειτουργία «Πρόσφατα διαγραμμένα» του Instagram κρατά διαγραμμένες αναρτήσεις μόνο για έως και 30 ημέρες. Εάν έχουν περάσει περισσότερες από 30 ημέρες από τη διαγραφή της ανάρτησης, είναι πιθανό να αφαιρεθεί οριστικά από τους διακομιστές του Instagram και να μην μπορεί να ανακτηθεί απευθείας μέσω του Instagram. Ωστόσο, μπορεί να εξακολουθείτε να έχετε την ευκαιρία αν έχετε δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων του τηλεφώνου σας που περιλαμβάνει τα δεδομένα της εφαρμογής Instagram πριν από τη διαγραφή της ανάρτησης.

Ναι, αν η διαγραμμένη ιστορία Instagram δημοσιεύτηκε τις τελευταίες 24 ώρες. Η λειτουργία "Πρόσφατα διαγραμμένα" του Instagram αποθηκεύει επίσης ιστορίες που δεν βρίσκονται στο αρχείο σας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να τα επαναφέρετε από την ενότητα "Πρόσφατα διαγραμμένα" εντός 24 ωρών από τη διαγραφή. Μετά από 24 ώρες, εάν η ιστορία δεν είχε αποθηκευτεί στο αρχείο ή τις καλύτερες στιγμές σας, διαγράφεται οριστικά και δεν μπορεί να ανακτηθεί

Ενεργήστε γρήγορα και ελέγξτε τον φάκελο "Πρόσφατα διαγραμμένα" στις ρυθμίσεις σας στο Instagram. Αυτό είναι το πρώτο μέρος όπου τυχόν δημοσιεύσεις που διαγράφηκαν πρόσφατα θα αποθηκευτούν προσωρινά. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό μεταβαίνοντας στο προφίλ σας, πατώντας "Ρυθμίσεις", μετά "Λογαριασμός" και επιλέγοντας "Πρόσφατα διαγραμμένα". Εάν βρείτε την ανάρτησή σας εκεί, μπορείτε εύκολα να την επαναφέρετε. Είναι σημαντικό να ενεργείτε έγκαιρα, καθώς οι αναρτήσεις αποθηκεύονται εδώ μόνο για 30 ημέρες. Επιπλέον, φροντίστε να δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας για να αποφύγετε τέτοιες απώλειες στο μέλλον.